На продаж виставлено знаменитий лімузин Джона Леннона

На продаж виставлено знаменитий лімузин Джона Леннона

22 лютого 2024
0

У Великій Британії продається лімузин Mercedes-Benz 600 Pullman 1970 року. Розкішне авто було виготовлене спеціально для вокаліста The Beatles Джона Леннона. Про авто розповіли у відео на YouТube-каналі THJ.

Mercedes-Benz 600 W100 був найдорожчим авто свого часу. Усього виготовили лише 2677 таких авто, із яких тільки 304 були 6,2-метровими лімузинами Pullman. Окрім Джона Леннона, такі авто мали Елвіс Преслі, Джек Ніколсон, Елізабет Тейлор, Мао Цзедун, Леонід, Брежнєв, Саддам Хусейн і Сільвіо Берлусконі.

Для фронтмена The Beatles виробили білий Mercedes-Benz 600 Pullman, а його салон оздобили деревом, а також чорними шкірою та велюром. За замовленням Джона Леннона встановили радіо Blaupunkt і професійний магнітофон Philips. До того ж комплектація Mercedes-Benz 600 W100 включає люк, кондиціонер, сервоприводи сидінь, вікон і кришки багажника.

Під капотом встановлений 6,3-літровий 250-сильний V8. Із 4-ступінчастою автоматичною КПП лімузин здатен розігнатися до 200 км/год.

Джона Леннон володів Mercedes-Benz 600 Pullman упродовж кількох років, але вирішив продати лімузин перед переїздом із Великої Британії до США. Справа в тому, що кермо авто розташоване праворуч.

Купити Mercedes-Benz 600 вирішив інший учасник The Beatles Джордж Гаррісон. Через два роки він продав машину співачці з гурту The Supremes Мері Вілсон.

Після цього лімузин ще кілька разів змінював власників. У 90-х це авто з неймовірною історією відреставрували на заводі Mercedes-Benz.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація