На продаж виставлений один із трьох BMW M1 кольору Polaris

На продаж виставлений один із трьох BMW M1 кольору Polaris

19 лютого 2024
0

Першого березня на аукціоні Sotheby's продадуть легендарний спорткар BMW M1. У період з 1978 по 1981 рік баварська марка випустила всього 399 таких купе з допуском до доріг загального користування. Згідно з джерелами, такими як книга BMW M1: The Story, це єдиний заводський спорткар, пофарбований в особливий відтінок сріблястого металіку під назвою Polaris. Усього ж компанія випустила три сріблясті M1, але два інших не мали такого специфічного металевого відтінку. Скловолокний кузов спорткару створений відомим дизайнером Джорджетто Джуджаро.

Як зазначено в лістингу, виставлений на продаж BMW M1 зійшов із конвеєра 23 лютого 1981 року. Офіційному дилеру у Франції його доставили 27 березня того ж року. У 1983 році купе вирушило до Японії. До Європи автомобіль повернувся у 2006 році, а через десять років вирушив до США, але вже після ремонту.

Зокрема, у 2013 році йому замінили зчеплення. Роком пізніше команда експерта марки та водія Procar Акселя Хагемана, засновника BMW M1 Club, перефарбувала його у заводський колір Polaris. Також у купе новий одометр, але, за офіційними даними, загальний пробіг складає менше 17 200 км.

Незважаючи на вік, культова «дводверка» зберегла оригінальний інтер'єр зі шкіряними сидіннями з тканинними вставками. «Під капотом» у неї 3,5-літровий шестициліндровий двигун потужністю 273 к.с. та максимальним крутним моментом 239 Нм. У поєднанні з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач ZF із самоблокуючимся диференціалом він розганяється спорткар до максимальної швидкості 266 км/год.

Характеристики автомобіля, включно з оригінальним кольором Polaris, номером шасі та двигуна підтверджені сертифікатом від BMW Classic. Також підтвердженням відмінного стану автомобіля є участь у різних конкурсах. Так у 2016 році він виборов перше місце у своєму класі на конкурсі Кармель-бай-зе-Сі в Каліфорнії. У березні 2017 року його показали на конкурсі елегантності острова Амелія.

Придбати культовий BMW M1 унікального кольору можна приблизно за 750 – 950 тисяч доларів. Саме так унікальне купе оцінили експерти Sotheby's. Разом із автомобілем новий власник отримає керівництво, набір інструментів, копії фотографій минулих років, зроблених у Японії та Європі. Також у комплект входять оригінальна валіза з логотипом M1, сертифікат BMW Classic та низка інших історичних документів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація