На продаж виставили найдорожчий Chevrolet в історії

На продаж виставили найдорожчий Chevrolet в історії

28 серпня 2023
0

У США на аукціон Mecum виставили Chevrolet Corvette 1967 року. За спорткар можуть виручити близько 4 мільйонів доларів. Про це повідомляється на офіційному сайті аукціонного дому.

Chevrolet Corvette Stingray другого покоління нині недешеві та цінуються колекціонерами, проте настільки дорогим є лише один варіант моделі - Chevrolet Corvette L88.

У 1967 році було випущено лише 20 Chevrolet Corvette L88. Це була свого роду «секретна» версія моделі, про можливості якої знали лише обрані.

Річ у тім, що Chevrolet Corvette L88 був, по суті, серійною версією гоночного авто. Під його капотом встановили 7,0-літровий V8, який за документами розвивав 430 к.с., а в реальності - близько 560 к.с.

З 4-ступінчастою механічною КПП Chevrolet Corvette L88 розганявся до 100 км/год за 4,8 с і розвивав 275 км/год. Це був один із найшвидших автомобілів свого часу, здатний змагатися з Ferrari і Lamborghini.

Саме цей автомобіль відреставровано до оригінального стану. У 2014 році він змінив власника за $3,85 мільйона і став найдорожчим Chevrolet усіх часів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація