На продаж виставили рідкісний Peugeot легендарного ралійного гонщика

На продаж виставили рідкісний Peugeot легендарного ралійного гонщика

09 березня 2023
0

У Великій Британії продають оригінальний гоночний болід Peugeot 309 GTI Group A 1988 року випуску, який належав легендарному пілоту Річарду Бернсу. Подробиці повідомили на сайті PistonHeads.

Річард Бернс запам'ятався світу як віртуозний ралійний пілот, який переміг у чемпіонаті світу 2001 року. Тоді він виступав за кермом Subaru Impreza WRC.

Професійна кар'єра гонщика в автоспорті розпочалася з автомобілів бренду Peugeot. Після успішних виступів у Великій Британії він отримав у подарунок від свого друга та багатого ентузіаста ралі Девіда Вільямса Peugeot 205 GTI. Пізніше у 1990 році Річард Бернс взяв участь у Peugeot Challenge.

У 1991 році до фіналу світового чемпіонату з ралі гонщику дістався Peugeot 309 GTI Group A. Саме цей автомобіль і виставлений на продаж.

На Peugeot 309 GTI Group A Річард Бернс змагався на рівних із повнопривідними монстрами ралі, такими як Ford Sierra RS Cosworth та Lancia Delta Integrale.

Виставлений на продаж болід має оригінальне фарбування RAC Rally 1991 року. У 1998 році Річард Бернс викупив автомобіль у приватного колекціонера.

Авто залишалося у сім'ї Бернс після смерті гонщика в 2005 році. Його використовували у благодійних заходах на підтримку Фонду Річарда Бернса, який допомагає підтримувати людей з онкологічними та неврологічними захворюваннями.

У 2021 році автомобіль знову перейшов до рук приватного колекціонера. Весь цей час він перебував під наглядом фахівців із ралі Autosportif Engineering.

Peugeot 309 GTI Group A оснащений 1,9-літровим атмосферним чотирициліндровим двигуном потужністю 175 к.с. і 194 Нм крутного моменту. Він працює у парі з п'ятиступінчастою механічною коробкою перемикання передач.

Автомобіль регулярно обслуговувався та має відмінний стан. Все ралійне обладнання, включаючи різні датчики, каркас безпеки та спортивне кермо MOMO залишилися на місці.

Пробіг Peugeot 309 GTI Group A складає всього 12875 км. У комплекті до автомобіля додаються листи гонщика про покупку автомобіля, документи про реставрацію та повну історію обслуговування. Ціна надається на запитом.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація