На тести виїхав останній Cupra із ДВЗ

На тести виїхав останній Cupra із ДВЗ

25 березня 2024
0

Іспанська марка Cupra, що є спортивним підрозділом SEAT, практично завершила роботу над новим кросовером, який отримав назву Terramar. Він стане знаковим для компанії.

Справа в тому, що після Terramar марка має намір повністю перейти на випуск електромобілів. Тобто цей кросовер стане останнім із ДВЗ, який приєднається до актуальної лінійки Cupra.

Модель побудують на платформі MQB Evo, на якій базуються нові Volkswagen Tiguan і Audi Q3. Однак, на відміну від них, Cupra отримає більш спортивний силует.

Новий Terramar досягатиме у довжину 4,5 метра та отримає агресивну передню частину, виконану у стилістиці марки. У нього широка решітка радіатора, загострені фари, масивний передній бампер і пара мускулистих складок на капоті. Також можна відзначити похилий дах зі спойлером на кінці. Салон з великою ймовірністю повторить кросовер Tavascan.

Очікується, що новинка буде запропонована з 1,5-літровим і 2,0-літровим рядними чотирициліндровими двигунами, як і у Tiguan. Також будуть доступні «м'які» гібриди з 48-вольтовим стартер-генератором та повноцінні версії PHEV. Остання зможе проїжджати у чисто електричному режимі до 100 км.

Презентують новинку у другій половині цього року.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація