Нарешті названа дата старту виробництва вантажівки Tesla Semi

Нарешті названа дата старту виробництва вантажівки Tesla Semi

11 серпня 2022
0

Електромобіль Tesla Semi надійде у повномасштабне виробництво у 2022 році. Постачання вантажівки планують розпочати під кінець року. Про це повідомив Ілон Маск у своєму Twitter.

СЕО Tesla заявив, що спочатку Semi поставлятимуть виключно в топовій «далекобійній» версії із запасом ходу 800 км. Вона оснащена чотирма електродвигунами і здатна розганятися до 100 км/год за 20 із 40-тонним напівпричепом і за 5 с - без нього.

Ціна Tesla Semi у такому виконанні - від 180 000 доларів. Базовий варіант за $150 000 із запасом ходу 480 км з'явиться дещо пізніше.

Також стало відомо, що першу електричну вантажівку Tesla може отримати компанія Pepsi Co. Вона замовила сотню Semi ще у 2017 році - практично одразу після презентації авто.

Наразі Tesla дрібними партіями випускає тестові передсерійні Semi. Вантажні електромобілі вже експлуатуються виробником - зокрема вони допомагають встановлювати зарядні станції Tesla Supercharger.

Загалом на Tesla Semi вже надійшло близько 750 попередніх замовлень. Крім Pepsi Co, його експлуатуватимуть такі відомі компанії, як Anheuser-Busch InBev, FedEx, DHL та Walmart.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація