NASCAR представив спортивний електромобіль для кільцевих змагань майбутнього

NASCAR представив спортивний електромобіль для кільцевих змагань майбутнього

09 липня 2024
0

NASCAR представила прототип електричного кросовера для кільцевих змагань, який був створений у співпраці з ABB, а також Chevrolet, Ford і Toyota. Модель оснащена тримоторною силовою установкою потужністю до 1341 к.с.

Незважаючи на презентацію нового електромобіля, NASCAR заявив, що вони «віддані історичній ролі двигуна внутрішнього згоряння в гонках».

NASCAR і ABB представили електричний прототип, який натякає на майбутнє автоспорту. Компанії також оголосили про «інноваційне партнерство з електрифікації», яке допоможе NASCAR «зробити внесок у здоровішу планету».

Прототип був розроблений у співпраці з Chevrolet, Ford і Toyota. Отримана модель має акумуляторну батарею ємністю 78 кВт.год, яка живить тримоторний силовий агрегат потужністю до 1341 к.с. Два двигуни розташовані позаду, а один спереду.

Всі електромотори є 6-фазними агрегатами STARD UHP, які нещодавно привели Ford F-150 Lightning SuperTruck до перемоги на Пайкс-Пік.

Прототип електромобіля їздить на модифікованому шасі наступного покоління. Кузов у вигляді кросовера виготовлений із стійкого композиту на основі льону. Він має повністю закриту решітку радіатора, масивне заднє антикрило та чималий дифузор. До них додається система рекуперативного гальмування та спеціальні шини Goodyear.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація