Наступник Fiat Punto буде схожий на новий 500X

Наступник Fiat Punto буде схожий на новий 500X

08 липня 2023
0

Під час презентації нового Fiat 600e італійська марка продемонструвала наступника компактного хетчбека Punto, знятого з виробництва ще 2018 року. Публіці автомобіль показали на ескізі проєкту 2013 года, від якого свого часу відмовилися через фінансові міркування. Як повідомляється, він мав замінити малолітражний хетчбек Grande Punto.

Зі слів голови Fiat New Products Антоніо Массачезі, очолювавший у 2013 році FCA Серджіо Маркіонне вважав автомобілі B-сегменту безперспективними. Через рік команда Массачезі представила проєкт дуже схожий на 500Х.

Спочатку він був схвалений для виробництва, але за кілька місяців його зняли з конвеєра. Пізніше було ще кілька спроб розробити наступника Fiat Punto, але вони завершилися ні чим.

Для розробки автомобіля, що відповідає вимогам норм шкідливих викидів та безпеки, потрібна була нова платформа. Оскільки інші бренди відмовилися поділити витрати на розробку, Fiat відмовився від цієї ідеї. Наразі компанія має можливість відродити Fiat Punto, скориставшись платформою материнської компанії Stellantis.

Джерело: Авто Центр
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація