Найбезглуздіші автомобільні заборони в різних країнах світу

Найбезглуздіші автомобільні заборони в різних країнах світу

25 серпня 2022
0

У деяких країнах світу правила дорожнього руху настільки специфічні, що викликають неабияке здивування. Ось невелика добірка найбезглуздіших автомобільних заборон.

Австралія

У далекій Австралії діє простий і навіть потрібний, але не завжди зручний закон - тут заборонено залишати автомобіль з ключами усередині без нагляду. Особливо суворо поліцією караються випадки, коли ключі залишені просто в замку запалювання.

Великобританія

Аж до 1976 року лондонським таксі було заборонено пересуватися без пакунка сіна та мішка вівса. Раніше все це призначалося коням кінних таксі, але до цього моменту в Лондоні ці тварини залишилися хіба що в поліції та в цирках з зоопарками. А ще таксі мали бути обладнані маленькими ваннами з чистою водою, щоб сери могли укласти свої вуса або помити лапки улюбленим мопсам. На щастя (чи на жаль), таких законів більше немає. Як і не було ніколи закону, що дозволяє чоловікові мочитися на заднє колесо свого автомобіля - це міф.

Данія

Законодавство Данії спонукає автомеханіків більше рухатися - тут заборонено запускати двигун машини, якщо під нею хтось є. Тож механіку доводиться періодично залишати оглядову яму - інакше штраф.

Канада

У канадському містечку Каната (Онтаріо) заборонено фарбувати двері гаража у бузковий колір. Крім того, вкрай не рекомендується ремонтувати автомобіль прямо на вулиці - крім тих випадків, коли через ламання неможливо продовжити рух.

Свої дивацтва є і в Монреалі, де у поліції можуть виникнути питання до оголошення про продаж, наклеєні на автомобілі - це можна робити тільки якщо машина стоїть на майданчику.

Люксембург

Якби ви потрапили до Люксембургу до 2000 року, вам довелося б використовувати клаксон при будь-якому обгоні транспортного засобу, навіть велосипеда. Зараз цей закон скасовано, але ще одна «цікава» заборона залишилася - не можна їздити на автомобілі без «двірників». Тобто на автомобілі може не бути навіть вітрового скла, але «двірники» потрібні обов’язково.

Саудівська Аравія

Лише кілька років тому уряд Саудівської Аравії дозволив жінкам сідати за кермо автомобіля. Перегляд законодавства був викликаний акціями протесту, які періодично відбувалися в країні з 1990 року. Втім, навіть зараз, щоб керувати машиною, жінка зобов'язана отримати дозвіл у так званого «опікуна» - чоловіка, батька або старшого брата.

Сінгапур

У цій країні не можна плювати на тротуари й суворо заборонено переходити дорогу, якщо в радіусі 50 метрів немає відповідного знака. Втім, знаків вистачає і майже на кожному перехресті є пішохідний перехід.

США

У США, залежно від штату та округу, багато дуже дивних автомобільних законів. Більшість з них датована тими часами, коли машин у містах майже не було, тому вони мають формальний характер і майже ніколи не виконуються. Але є й цілком чинні (але не менш дурні). Наприклад, в окрузі Файєтт (Теннессі) не можна збирати на одній земельній ділянці понад 5 автомобілів, які не здатні пересуватися самостійно.

А у штаті Орегон лише з 1 січня 2018 року людям дозволили заправляти свої автомобілі самостійно, не вдаючись до допомоги заправників.

Таїланд

Відомо, що в Таїланді заборонено їздити за кермом з голим торсом - бодай якась подоба футболки має бути. Спека чи вологість виправданням не стануть - у разі порушення доведеться платити штраф. До речі, це одне з найпоширеніших порушень у країні, особливо серед туристів.

Південна Корея

Дуже специфічна заборона діє у Південній Кореї. Тільки вдумайтеся - місцевим поліціянтам заборонено приховувати хабарі, прийняті від автомобілістів. Іншими словами, хабарі брати з автомобілістів можна, а приховувати інформацію - не можна.

Туркменістан

В авторитарному Туркменістані заборонено експлуатацію автомобілів будь-якого кольору, окрім білого.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація