Найбільша політична партія Європи хоче відкласти заборону ДВС

Найбільша політична партія Європи хоче відкласти заборону ДВС

25 січня 2024
0

У червні цього року відбудуться вибори нового складу Європарламенту. Партії, які претендують на місця в одному із семи інститутів ЄС, готують передвиборчі програми. Минулого тижня європейський сайт новин Euractiv опублікував маніфест Європейської народної партії (ЄНП), найбільшої партії Європи.

Один із його пунктів присвячений стратегії «озеленення» континенту. В ЄНП вважають, що її потрібно переглянути. Зокрема, з погляду відкладання заборони двигунів внутрішнього згоряння.

ЄНП на чолі з німецьким депутатом Єнсом Гізеке послідовно виступає проти заборони ДВЗ у 2035 році. Гізеке вже давно застерігає від поетапної відмови від бензинових та дизельних автомобілів. На його думку, це спровокує «ефект Гавани»: мешканці кубинської столиці десятиліттями їздять на старих авто з ДВЗ. Така ситуація може скластися й у Європі. В ЄНП вважають, що уникнути «кризи» дозволить перегляд вже ухваленого закону й пропонують зробити це «якнайшвидше».

У березні минулого року Німеччина та Європейський Союз досягли компромісу за запропонованою забороною, яка набере чинності з 2035 року. Зокрема, Європарламент пішов на зустріч автовиробникам та дозволив використання ДВЗ, якщо вони працюють на електронному паливі. З огляду на особливості виробництва воно вважається вуглецево-нейтальним під час згоряння.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація