Найбільш незвичайний концепт-кар BMW приурочили до відкриття Америки

Найбільш незвичайний концепт-кар BMW приурочили до відкриття Америки

21 серпня 2022
0

Цього року виповнюється 30 років як компанія BMW представила один з найбільш футуристичних концепт-карів свого часу. Машина під назвою Columbus була створена до 500-річчя відкриття Христофором Колумбом Америки, яке з помпою відзначали в 1992 році не тільки в США, але й в Європі.

Це був досить великий, 6-метровий мінівен, розрахований на сімох людей. Над дизайном попрацювало імените ательє ItalDesign. Зовні машина нагадувала Boeing 747 з характерним «горбом» в передній частині.

В даному випадку по центру кабіни сидів водій на поворотному кріслі, а два пасажирських сидіння розташовувалися з боків позаду. Основний же, 4-місний салон розміщувався на нижньому ярусі.

У рух цю дивину приводив 5,0-літровим двигун M70 V12, розміщений у базі. На машині чи не вперше була застосована технологія управління по дротам - drive-by-wire, де кермо і педалі були без жорсткого зв'язку.

Примітно, що мінівен був не тільки повнопривідним, але і повнокерованим - з поворотними задніми колесами, що покращувало маневреність. Так що приурочена до круглої дати відкриття нового континенту машина BMW Columbus сама в якому сенсі зробила відкриття в світі автомобільного прогресу.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація