Найбільш рідкісні й ексклюзивні спорткари BMW покажуть публіці

Найбільш рідкісні й ексклюзивні спорткари BMW покажуть публіці

01 липня 2022
0

Цьогоріч підрозділ BMW Motorsport святкує своє 50-річчя, і до ювілею баварці розповідають про найцікавіші свої розробки. Раніше вони зняли відео про секретні прототипи BMW M, а тепер виставили в музеї відоміші, але не менш рідкісні моделі. Ролик опубліковано на офіційному Youtube-каналі BMW Motorsport.

У відео продемонстрували три екстремальні концепти BMW M. Вони прославилися, але так і не пішли у виробництво. Наразі вони стали частиною спеціальної ювілейної експозиції музею BMW.

Так, знаменитий BMW M5 E34 спочатку планували випустити не лише як седан і універсал, а й у кузові кабріолет. Проте проєкт не схвалили, і авто залишилося в одному екземплярі. Воно оснащене 3,8-літровою рядною шісткою на 340 к.с.

Єдиним залишився і спорткар BMW M8 з 6,1-літровим 640-сильним V12 від легендарного суперкара McLaren F1. Довгий час автомобіль вважався загубленим, але його знайшли та відновили.

Третій прототип - кабріолет BMW Z3 M із величезним V12 під капотом. Цей 5,4-літровий 326-сильний двигун працює в парі з 6-ступінчастою механічною КПП. Мотор вважали надто важким для компактного Z3, і спорткар також не запустили у виробництво.

Наразі ці прототипи стали частиною музею BMW Motorsport поряд із іншими відомими моделями. Також у відео демонструють BMW 3,0 CSL - один із найкращих гоночних автомобілів 70-х. 

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація