Найпопулярніший кемпервен отримає виконання Last Edition

Найпопулярніший кемпервен отримає виконання Last Edition

18 квітня 2024
0

Компанія Volkswagen Commercial Vehicles оголосила дату світової прем'єри кемпервена California нового покоління - вона відбудеться вже 7 травня у Берліні. Виробництво машини розгорнеться цього літа на заводі в Ганновері.

Тим часом було вирішено красиво попрощатися з попередником - California 6.1. Останні 1500 машин отримають на кузові шильдик із написом Last Edition. Відразу відзначимо, що замовити цю модель у дилерів вже не можна - всі автомобілі у виконаннях Beach, Coast та Ocean, на жаль, розпродані.

Зазначимо, що історія найпопулярнішого кемпервена походить від 1988 року, коли з'явилася California на базі Volkswagen Transporter T3. Практичність та прийнятна ціна від 39 900 марок зробили свою справу. Першого року було реалізовано вже 5000 машин. А за три роки ця цифра зросла до 22 000 од.

Після появи у 1990 році Transporter T4, який отримав революційні зміни - передньомоторне компонування та передній привід - оновилася й California. Вона стала ще більш просторою всередині, особливо в кормі, що зробило її наймісткішим кемпервеном. До 2003 року було продано 39 тис. машин.

Ще більший успіх очікував на «Каліфорнію» на базі Transporter п'ятого покоління. До 2015 року продали 55 тис. од. А California T6, що з'явилася незабаром, встановила виробничий рекорд - за 2017 рік було зібрано 15 155 од.

Нинішня модель - California 6.1 вийшла на ринок у 2019 році. Однією з головних відмінностей стала сенсорний екран на стелі, що дозволяє керувати основними функціями кемпервена.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volkswagen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація