Названі найбільш надійні автомобілі з Китаю

Названі найбільш надійні автомобілі з Китаю

09 вересня 2024
2

Американська аналітична агенція J.D. Power відома своїми рейтингами якості автомобілів. Проте спеціалісти J.D. Power працюють і в Китаї, організовуючи опитування та створюючи аналогічні рейтинги найкращих брендів та моделей.

Компанія опублікувала результати дослідження якості нових автомобілів. У ньому враховано появу багатьох типів несправностей у дев'яти категоріях, а в результаті наводиться кількість проблем на 100 автомобілів (PP100, тобто problems per 100). В опитуванні взяли участь 31 942 власника машин, куплених з червня 2023-го по березень 2024 року. Рейтинг охопив 221 модель 48 брендів.

Залік марок поділено на преміальні та масові. Серед преміум-брендів лідирує Porsche із показником 192 проблеми на 100 машин, і в цьому рейтингу китайських марок немає. У заліку масових брендів лідерами стали спільні підприємства GAC Honda (195) та Dongfeng Honda (198). А серед китайських марок найкращі показники у Chery (203), хоча в абсолюті вона на шостому місці. Дивно, що найгіршими стали споріднені Dongfeng Nissan (248) та Venucia (254).

Серед компактних паркетників уперед вирвався Changan CS35 Plus, а друге та третє місця дісталися моделям Geely Binyue та GAC GS3. Домінування китайських моделей спостерігається і в категорії доступних середньорозмірних кросоверів: у трійку увійшли Chery Tiggo 7 Plus, Changan Uni-T та сімейство Geely Boyue.

Головним же висновком із нового рейтингу J.D. Power стало покращення загальної якості китайських моделей. Якщо загальний середній показник зріс на 8 балів (до 212 проблем на 100 машин), то для китайських брендів середня кількість несправностей скоротилася на 10 балів (216 проблем на 100 машин).

Джерело: Autogeek
Фото: J.D. Power

Обговорення новини

Andriy86  

Єдине, що вони вміють якісно виготовляти так це нових китайців.

+2-5ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

В нових машинах віком 1 рік не може бути ніяких поломок в принципі, нуль.

-8ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація