Названо найбільш звивисті автомобільні дороги світу

Названо найбільш звивисті автомобільні дороги світу

14 січня 2024
0

Сервіс Curvature створив докладну карту кривизни автомобільних доріг, яка максимально спростить планування поїздок у будь-якому куточку планети. Фактично, це інтерактивний інструмент, який надає дані про місцевість, її супутникові зображення та масу додаткової інформації про маршрут.

Окрім відображення найбільш звивистих доріг (з кривизною понад 1000 метрів), нова карта дозволяє переглядати помірно звивисті дороги при збільшенні. Для зручності користувачів, звивисті ділянки трас позначені різними кольорами, від жовтого для «помірно звивистих» до яскраво-рожевого для «дуже звивистих». Менш звивисті ділянки нанесені зеленим. Також візуально визначати рівень дороги дозволяє товщина кольорових ліній.

При збільшенні масштабу карта змінюється на супутникові знімки, які показують реальну дорогу та околиці. На цьому етапі при натисканні на дорогу відкривається вікно з різною інформацією. Зокрема, обмеження швидкості, загальна відстань маршруту, відстань між поворотами, дорожнє покриття, плавність дороги та її оцінка за «кривизною».

Нова карта кривизни доріг спирається на базу даних, яка містить понад 10 мільйонів сегментів доріг, проаналізованих алгоритмом Curvature та визнаних як мінімум помірно звивистими. Вона охоплює всі регіони, що унеможливлює завантаження додаткових файлів даних для кожного регіону. База даних кривизни автоматично оновлюється регіонами, при цьому повне оновлення займає близько місяця. Для перегляду карти немає необхідності завантажувати файли KML та відкривати їх у Google Earth.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація