Названо найкрасивіші автомобілі 2023 року на думку британців

Названо найкрасивіші автомобілі 2023 року на думку британців

09 грудня 2023
0

У Британії оголосили фіналістів премії Car Design Peoples Awards 2023. Журі конкурсу визначили найкрасивіші нові автомобілі. Про це розповіли на сайті AutoExpress.

У 2023 році премію Car Design Peoples Awards поповнили дві нові номінації - «Дизайн концепт-кара року» і «За життєві досягнення». Остання нагорода присуджується людям, які зробили найбільший внесок у розвиток автоіндустрії.

Переможців визначає комісія з 16 знаменитих дизайнерів. Цього року до складу журі увійшли директор з дизайну Jaguar Land Rover Массімо Фрасселла і керівник відділу дизайну інтер'єрів Volvo Cars Ліза Рівз.

За перемогу в номінації «Найкращий дизайн серійного автомобіля 2023 року» боролися одразу 10 моделей. Лідером цього року став електромобіль Polestar 4. Експерти відзначили деякі сміливі рішення новинки, включно з роздільними фарами та відсутністю заднього скла.

Нагороду «Дизайн концепт-кара року» присудили Dacia Manifesto. Це компактний позашляховий електромобіль із футуристичним дизайном. Концепт-кар зміг випередити моделі Citroen Oli та Mercedes Vision One-Eleven.

У номінації «За життєві досягнення» перемогу здобув перший керівник General Motors Design Ед Велберн. У 2016 році він пішов на пенсію у віці 65 років, пропрацювавши в компанії понад 40 років.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація