Названо найнадійніші автомобілі 2022 року

Названо найнадійніші автомобілі 2022 року

13 січня 2023
1

Американський журнал Consumer Reports (видання некомерційної організації Consumers Union) опублікував щорічний рейтинг компаній із найнадійнішими автомобілями. Цього року лідерами у списку стали Toyota та Lexus. На третьому місці - німецька BMW.

Дослідження ґрунтується на результатах опитування понад 300 тис. американських автомобілістів, які володіють машинами 2000-2022 років випуску. Їх попросили згадати технічні проблеми, з якими вони зіткнулися за останні 12 місяців. Поломки розділили на 17 основних категорій, у тому числі врахували несправності у двигуні, трансмісії, підвісці, паливній системі, гальмах, електриці та електроніці. На основі цих даних автомобілі отримали коефіцієнт надійності за бальною системою від 0 до 100.

У підсумку Toyota та Lexus отримали по 72 бали, а BMW та Mazda - 65 балів. На п'ятому місці Honda (62). Далі йдуть Audi (60), Subaru (59) та Acura (57). Також у першу десятку увійшли Kia та Lincoln які отримали по 54 бали.

Найбільш ненадійними машинами визнали Mercedes-Benz, які набрали лише 26 балів. Також внизу рейтингу опинилися Jeep (30) та Volkswagen (31).

Що стосується моделей, то тут найнадійнішим авто визнали кросовер Toyota Corolla Cross. На другому місці - позашляховик Lexus GX. Першу трійку замикає Mini Cooper. Далі йдуть Toyota Prius та Mazda MX-5. Антирейтинг найненадійніших автомобілів очолив гібридний Ford F-150. Також у цей список увійшли Hyundai Kona Electric та Lincoln Aviator.

Минулого року лідери рейтингу Consumer Reports були приблизно ті самі. Перший рядок у списку тоді зайняла марка Lexus. На другому місці розташувалася Mazda. Першу трійку замикала Toyota.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Andriy86  

Ну це вже щось схоже на правду.

+1-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація