Названо терміни виходу позашляховика BMW на водневих паливних елементах

Названо терміни виходу позашляховика BMW на водневих паливних елементах

13 серпня 2022
0

BMW розпочне масове виробництво та продаж автомобілів на водневих паливних елементах, розроблених спільно з Toyota Motor, вже у 2025 році. Керівник відділу продажів Пітер Нота наголосив на прагненні німецького автовиробника до випуску більш екологічних автомобілів на тлі все більш суворих екологічних норм у Європі.

BMW представила концепт-кар iX5 Hydrogen на водневих паливних елементах на Міжнародному автосалоні у Німеччині у вересні 2021 року. iX5 базується на позашляховику BMW X5. Раніше компанія оголосила, що дрібносерійне виробництво позашляховика розпочнеться до кінця 2022 року.

FCV можна заправити за три-чотири хвилини набагато швидше, ніж акумуляторний електромобіль. Хоча BMW не розкриває модельний ряд iX5, модель оснащена двома 6 кілограмовими баками, що дозволяють подорожувати на далекі відстані.

BMW також прискорить перехід на електромобілі. В даний час компанія прагне до того, щоб до 2030 року 50% нових продажів у масштабах усієї групи, включаючи бренди Mini та Rolls-Royce, припадало на електромобілі. Електромобілі становлять більшу частину продажів, ніж очікувалося, тому, можливо, компанія досягне 50% на один-два роки раніше запланованого.

«Ми також продовжуємо інвестувати у двигуни внутрішнього згоряння. Ми віримо у важливість різноманітних технологій - акумуляторних електромобілів, а також водневих та ефективних двигунів внутрішнього згоряння - тому що ми не хочемо вкладати всі наші інвестиції в одну область», - Пітер Нота.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація