Індія встановлює цілі використання «зеленого» водню в окремих галузях промисловості

Індія встановлює цілі використання «зеленого» водню в окремих галузях промисловості

14 січня 2023
0

Індія встановила цільові показники споживання екологічно чистого водню для деяких галузей промисловості, щоб створити попит на чистіше паливо в своєму прагненні досягти чистого нуля до 2070 року. Про це заявив уряд у п'ятницю, 13 січня, коли він оприлюднив свою політику щодо екологічної енергії, повідомляє Reuters.

Індія, один із найбільших у світі продуцент викидів парникових газів, минулого тижня схвалила план стимулів вартістю понад $2 млрд для розвитку потужностей з виробництва екологічно чистого водню на рівні 5 млн тонн на рік до 2030 року.

Третя за величиною економіка Азії хоче використовувати «зелений» водень для заміни «сірого» водню, виробленого з використанням газу, оскільки вона рухається до декарбонізації таких секторів, як нафта й виробництво добрив.

«Зелений» водень - це паливо з нульовим умістом вуглецю, яке виготовляється шляхом електролізу з використанням відновлюваної енергії вітру й сонця для розщеплення води на водень і кисень.

Найбільший нафтопереробник Індії Indian Oil Corp, провідна енергетична компанія NTPC Ltd і конгломерати, включаючи Reliance і Adani Group, оголосили про плани будувати проєкти екологічного водню.

Для поступового будівництва судноплавних ліній, що працюють на водні, Індія поставила перед своїм найбільшим оператором флоту, державною компанією Shipping Corp of India, мету модернізувати принаймні два кораблі для роботи на екологічно чистому паливі на основі водню до 2027 року.

Усі державні нафтогазові компанії, які фрахтують 40 суден для транспортування палива, також повинні будуть наймати щонайменше одне судно, яке працює на «зеленому» водні, щороку з 2027 по 2030 рік.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація