Індійська Mahindra готує стильний електричний кросовер

Індійська Mahindra готує стильний електричний кросовер

08 липня 2022
0

Індійська Mahindra анонсувала електричний кросовер eXUV400. Запуск виробництва заплановано на вересень цього року. Як пишуть наші колеги, eXUV400 заснований на бензиновому кросовері XUV300, який зараз продається в Індії. Втім, сам XUV300 не можна назвати цілком оригінальною розробкою, адже він базується на вузлах та агрегатах корейського позашляховика SsangYong Tivoli.

Технічні характеристики першого повнорозмірного електрокара Mahindra поки тримаються в секреті, але якщо врахувати, що головним конкурентом на ринку стане Tata Nexon EV, то eXUV400, напевно, буде доступний з одним електродвигуном потужністю до 150 кінських сил, а запас ходу на одній зарядці складе близько 30.

Нагадаємо, що Mahindra по праву була першопрохідником у виробництві електрокарів в Індії. Ще в 2010 році компанія викупила стартап REVA, який випускав електричний компакт REVAi. У 2013 році представлено його покращену версію під назвою Mahindra e2o, яка протрималася на конвеєрі до 2017 року. У 2016-му дебютувало п’ятидверне виконання Mahindra e2o Plus, яке випускалося до 2019 року. Однак відсутність зарядної інфраструктури в країні та сира конструкція не дозволили цим машинам стати по-справжньому масовими.

У результаті зараз ринок електромобілів в Індії мало не повністю підм'яла Tata, і Mahindra доводиться знову освоювати його мало не з нуля. Втім, є й серйозні здобутки. У травні цього року стало відомо, що Volkswagen надасть свою архітектуру MEB, на базі якої індійці розроблять свою платформу Born. На ній вже анонсовано три моделі.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація