«Непереможну» Ferrari Міхаеля Шумахера пустять з молотка

«Непереможну» Ferrari Міхаеля Шумахера пустять з молотка

26 липня 2022
0

Формульну Ferrari зразка 1998 року, на якій Міхаель Шумахер виступав у чотирьох Гран-Прі, пустять з молотка в США. Йдеться про «непереможний» болід: шасі F300 з номером 187 - єдина у світі «формульна» Ferrari, яка брала участь більш ніж у трьох перегонах і щоразу фінішувала на першому місці. За кермом цієї Ferrari Міхаель Шумахер перемагав у Канаді, Франції, Великій Британії та Італії, причому в Монці німець стартував з поул-позишн.

У чемпіонаті 1998 Міхаель Шумахер використав дев'ять шасі і здобув шість перемог, причому чотири з них були здобуті на боліді з номером 187. Німець до останньої гонки боровся за титул з Мікою Хаккіненом (McLaren-Mercedes), але в результаті поступився фінському пілоту. Ferrari залишилася на другому рядку у Кубку Конструкторів.

Цікаво, що хоча Ferrari F300 - не чемпіонський болід, в історії «Скудерії» ця технологія займає особливе місце завдяки винятковій серії з чотирьох перемог (при чотирьох стартах) на одному шасі. Нинішній власник придбав гоночний снаряд у 1999 році, а тепер готовий попрощатися з історичною технікою.

Ferrari F300 на ходу і регулярно обслуговувалась у Маранелло. Під капотом атмосферний 3,0-літровий двигун V10 потужністю 805 кінських сил, тяга передається на задню вісь через секвентальну 7-швидкісну напівавтоматичну коробку передач. Споряджена маса (з урахуванням рідин та ваги пілота) - всього 600 кілограмів.

Аукціонний будинок RM Sotheby's планує виручити за болід від шести до восьми мільйонів доларів. Чи збудеться їхній прогноз дізнаються 20 серпня - саме тоді відбудуться торги у Каліфорнії.

Джерело: RM Sothebys

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація