Незабаром у Tesla може отримати додатковий стимул зниження цін на електромобілі

Незабаром у Tesla може отримати додатковий стимул зниження цін на електромобілі

30 липня 2022
0

Глава Tesla Ілон Маск (Elon Musk) неодноразово повторював, що однією з головних цілей компанії є створення максимально доступних електромобілів, наскільки це стосується поточної економічної ситуації. За два неповні роки офіційні ціни на машини цієї марки зросли на величину до 25%, і Маску довелося нещодавно заявити, що можливість знизити ціни він розгляне після того, як інфляція сповільниться.

Останні місяці Tesla була змушена підвищувати ціни на електромобілі регулярно і превентивно, оскільки цикл виробництва деяких замовлених електромобілів розтягнувся до наступного року, і компанія намагається захистити себе від подальшого можливого зростання цін на матеріали та послуги. У ціні зросло буквально все - від металів, які визначають суттєву частку витрат на виробництво тягових акумуляторів та кузовних деталей до напівпровідникових компонентів та логістичних послуг. Ілон Маск обнадіяв потенційних покупців електромобілів Tesla, що компанія повернеться до зниження цін на свою продукцію, як тільки це стане економічно виправданим.

Цього тижня глава компанії багатозначно зазначив у Twitter, що ціни на багато товарів, що закуповуються Tesla, почали знижуватися. Коли його запитали, чи це означає, що скоро можна буде знизити ціни на електромобілі, він пояснив, що про це говорити передчасно.

Як зазначає Electrek, незабаром у Tesla може з'явитися додатковий стимул зниження цін на електромобілі в США. Місцева влада обговорює законодавчу ініціативу щодо реформування системи субсидування купівлі громадянами електромобілів. Передбачається, що машини на електротязі вартістю не більше ніж $55000 зможуть супроводжуватися державною субсидією в сумі $7500. Найдоступніша Tesla Model 3 з повним приводом коштує $57990, і компанія могла б підігнати ціну цієї модифікації під суму, що субсидується шляхом віднімання $3000, але поки складно сказати, чи піде Tesla на такий крок. У будь-якому випадку законодавча ініціатива поки не перетворилася на конкретний документ, який визначає роботу ринку електромобілів у США.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація