Незвичний британський електромінівен eVITA показали офіційно

Незвичний британський електромінівен eVITA показали офіційно

21 березня 2024
0

Британська компанія Motability Operations і дизайнерська студія Callum представили концепцію eVITA - електричний мінівен, розроблений для підтримки мобільності користувачів інвалідних візків.

eVITA був розроблений і сконструйований Каллумом за участі клінік Motability Operations. Концепція eVITA задумана як електричний транспортний засіб, доступний для інвалідних візків наступного покоління. Модель повинна в майбутньому допомогти вирішити найпоширеніші проблеми, пов'язані з переобладнанням електромобілів, включаючи обмежену висоту салону через встановлені на підлозі акумулятори, доступність і практичність.

Новий мінівен за габаритами наближений до Citroen Berlingo: довжина - 4520 мм, ширина - 1908 мм і колісна база у 2980 мм. Родзинкою концепту є розділені двері багажника з інтегрованою рампою. З боків до нього приєднуються ще чотири двері - двоє звичайних і двоє розсувних. Коли автомобіль припаркований, світлодіодні ліхтарі підсвічують зону, де буде розгорнуто пандус, щоб інші водії були в курсі.

Тягова батарея розташована за першим рядом сидінь, завдяки чому підлога залишається абсолютно рівною, щоб інвалідний візок міг вільно рухатися. Акумулятор ємністю 50 кВт.год забезпечує орієнтовний запас ходу близько 322 км і може поповнювати енергію через подвійні зарядні порти - по одному ззаду та спереду.

Іншою особливістю машини стала надзвичайно комфортна задня підвіска, яка забезпечує плавність ходу та передбачувану керованість із мінімальним нахилом кузова завдяки низькому центру ваги.

Цікаво, що у салоні користувач інвалідного візка також має доступ до інформаційно-розважального дисплея, елементів керування опаленням і кондиціонером, а також «панелі службових функцій». Останній має зарядні порти, гачки для підвішування одягу або сумок, підстаканники та ящики для зберігання.

Джерело: Autogeek
Фото: Autoexpress

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація