Nikola урочисто відкрила першу модульну водневу заправну станцію

Nikola урочисто відкрила першу модульну водневу заправну станцію

25 березня 2024
0

Компанія Nikola, виробник електричних вантажівок на паливних елементах і акумуляторах, урочисто відкрив першу зі своїх водневих автозаправних станцій HYLA. Мета полягає в тому, щоб побудувати водневу заправну мережу, яку можна було б швидко розгорнути та нарощувати з часом, оскільки вантажівки на паливних елементах стають все більш поширеними.

Зараз у Каліфорнії йде великий поштовх до вантажівок з нульовим рівнем викидів у відповідь на нові правила. Цей поштовх особливо зосереджений на маршрутах вантажних перевезень між портами Лос-Анджелеса та Лонг-Біч і розподільними центрами.

Nikola створила свою концепцію HYLA, яка дозволяє розгортати тимчасові заправні станції в цільових районах за більш спрощеними схемами отримання дозволів і будівництва, з потенційною можливістю перебудувати ці станції у більшу постійну споруду пізніше.

Станом на зараз воднева автозаправна станція - це просто асфальтована ділянка з будівлею для цілодобової підтримки. Станція складається з двох великих резервуарів рідкого водню на причепах, кожен з яких містить понад 800 кілограмів водню, що зберігається в рідкому вигляді. Цього достатньо приблизно для 20-25 заправок.

Заправка займає близько 20 хвилин. Обладнання на борту причепа-цистерни також включає двигуни та насоси для перетворення рідкого водню в стиснений газоподібний водень.

У Nikola кажуть, що хочуть створити 9 станцій у Каліфорнії до кінця 2 кварталу та 14 цього року - що здається амбітним. Сьогодні відбулося урочисте відкриття цієї станції, але вона працює вже близько півтора місяця.

Джерело: Autogeek
Фото: Nikola

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація