Nissan і Renault готові оголосити про нову угоду щодо створення альянсу

Nissan і Renault готові оголосити про нову угоду щодо створення альянсу

20 липня 2023
0

Після 10 місяців іноді напружених перемовин Nissan і Renault найближчими днями планують зробити оголошення про реструктуризацію свого альянсу й завершення угоди. Про це повідомляє Reuters.

Автовиробники оголосили про підписання відповідної угоди в лютому й мали намір завершити угоду вже в березні. Згідно з цією угодою, японський автовиробник отримає до 15% нового підрозділу Renault з виробництва електромобілів Ampere, а Renault зменшить свою 43%-ву частку в Nissan.

Але цей графік був порушений, коли вищі керівники Nissan і деякі директори оскаржили детальні положення угоди, а також вигоди і захист інтелектуальної власності Nissan.

«Після того як автовиробник опинився у скрутному становищі через відставку колишнього голови правління Карлоса Гона, керівництво Nissan прагнуло відновити баланс у створеному ним альянсі», - пише видання.

Зазначається, що Nissan працював над тим, щоб визначити нижчий поріг для своїх стратегічних інвестицій у підрозділ Renault з виробництва електромобілів Ampere, ніж максимальна цільова частка в 15%, оголошена в лютому. За словами видання, розмір його частки все ще залежить від вартості Ampere, але Nissan, найімовірніше, отримає менше 10% нового підрозділу.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація