Nissan має намір інвестувати у новий підрозділ Renault EV

Nissan має намір інвестувати у новий підрозділ Renault EV

27 липня 2023
0

Nissan погодився інвестувати до $663 млн у новий підрозділ Renault з виробництва електромобілів, коли компанії остаточно узгодили умови свого оновленого альянсу після місяців переговорів, що проходили в атмосфері напруженості. Про це повідомляє Reuters.

«Укладення угоди, ймовірно, буде розглядатися як позитивна подія після місяців складних перемовин, які, за словами джерел, застрягли, зокрема, через занепокоєння Nissan щодо захисту своєї інтелектуальної власності в майбутній співпраці», - пише видання.

Угода також дозволяє Nissan зосередитися на більш нагальній проблемі: усе більш похмурих перспективах для іноземних автовиробників у Китаї, найбільшому автомобільному ринку світу.

У своїй заяві генеральний директор Nissan Макото Учіда сказав, що інвестиції «доповнюють і посилюють поточний розвиток електромобілів Nissan у Європі».

Nissan зобов'язався інвестувати до $663 млн у підрозділ електромобілів свого партнера Ampere. Зі свого боку Renault знизить частку в Nissan до 15% з приблизно 43%, що зробить їхні відносини рівноправними.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація