Nissan продовжив простій на російському заводі до вересня

Nissan продовжив простій на російському заводі до вересня

28 червня 2022
0

Японський Nissan не збиратиме автомобілі на російському заводі принаймні до вересня 2022 року, повідомляє Reuters з посиланням на генерального директора компанії Макото Учіду. За його словами, Nissan продовжує стежити за розвитком подій і намагається мінімізувати негативний вплив, проте шансів на покращення мало: ситуація «може прийняти серйозніший і затяжніший оборот».

Завод Nissan Manufacturing Rus (NMR) у Санкт-Петербурзі зупинився у березні. Тоді йшлося саме про тимчасову зупинку - в Росії очікували, що конвеєра перезапустять вже на початку квітня, але цього так і не сталося. На російському підприємстві налагоджено випуск кросоверів Nissan Qashqai, X-Trail та Murano.

Також на початку весни Nissan зупинив експорт автомобілів до Росії - включаючи позашляховик Pathfinder, який ледве встиг вийти на ринок і ввозився зі США. У травні французька Renault згорнула бізнес у Росії та позбулася столичного заводу «Рено Росія», де збирали також Nissan Terrano. У червні повідомлялося, що у дилерів залишилося лише кілька сотень таких кросоверів.

Джерело: Reuters

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація