Nissan припиняє продажі свого наймасовішого електромобіля на одному з ключових ринків

Nissan припиняє продажі свого наймасовішого електромобіля на одному з ключових ринків

12 липня 2024
0

Японський автовиробник офіційно знімає з продажів свій наймасовіший електромобіль - LEAF другого покоління. Торік продажі Nissan LEAF падали на усіх ключових ринках: в Японії (-21%), США (-40%) і Європі (-35%). Тенденція не змінилася протягом перших п'яти місяців 2024 року.

Після припинення виробництва LEAF у Британії на початку цього року Nissan збирається зупинити продажі електричного хетчбека у Австралії. За словами представника Nissan Australia, клієнти з Австралії та Нової Зеландії все ще певний час зможуть купувати авто, але виключно доти, доки не закінчаться запаси автомобілів.

Вважається, що його може замінити електричний кросовер Ariya. Електричний хетчбек LEAF все ще виробляється в Теннессі для ринку Північної Америки і Японії.

За словами Nissan, LEAF наступного покоління буде купе-кросовером. Також відомо, що він буде спортивнішим і компактнішим, ніж майбутні електромобілі Qashqai і Juke. Зазначається, що Nissan інвестує до 3,8 мільярда доларів у виробництво електромобілів нового покоління на своєму заводі в Сандерленді, включаючи LEAF, Qashqai та Juke.

Джерело: Autogeek
Фото: Nissan

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація