Nissan відмовився визнати Renault материнською компанією

Nissan відмовився визнати Renault материнською компанією

02 липня 2022
0

Акціонери японської компанії Nissan Motor Co Ltd провели щорічні збори, на яких було порушено питання про визнання Renault SA (володіє 43 відсотками Nissan) материнською компанією. Пропозицію відхилили, оскільки це призвело б до розкриття подробиць про капітал та діловий альянс автовиробників. Таким чином, альянс і надалі залишатиметься нерівноправним, оскільки Nissan володіє лише 15 відсотками акцій Renault без права голосу.

Як відзначає Autonews Europe, розкриття генеральної угоди про відновлення альянсу Renault-Nissan пролило б світло на масштаб багаторічного партнерства, сформованого 23 роки тому. Угода вже давно є джерелом напруженості, оскільки дозволяє Renault посилювати участь в управлінні Nissan.

У квітні з'явилися чутки, що концерн Renault Group вивчає можливість продажу частини своєї частки Nissan Motor Co. - по-перше, це принесло б французькій стороні мільярди доларів, які можна було б вкласти в електрифікацію модельної лінійки, а по-друге, послабило б напругу між партнерами. Проте ця інформація так і не підтвердилася.

Ситуація ускладнилася і з арештом і подальшою втечею Карлоса Гона, колишнього глави альянсу. Він з 2019 року ховається в Лівані і звинувачує японську владу у змові з керівництвом Nissan, яке противилося зближенню з Renault. Крім того, він критикує нинішню політику автовиробника.

В даний час Renault належить 43-відсоткова частка в Nissan, вартість якої на сьогоднішній день оцінюється приблизно в 983,5 мільярда єн або 7,1 мільярда євро. Nissan у свою чергу володіє лише 15 відсотками у Renault.

Джерело: Automotive News Europe

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація