Nissan відмовиться від виробництва своїх найдешевших седанів

Nissan відмовиться від виробництва своїх найдешевших седанів

02 вересня 2023
0

Компанія Nissan відмовиться від виробництва своїх найдешевших седанів Altima та Versa, які залишать модельний ряд після 2025 року. Про це повідомляє Motor1.

Стало відомо, що після 2025 року наступники седанів Nissan Versa та Altima не плануються. Однак у лінійці з'явиться щонайменше один електричний седан серед безлічі нових моделей, які виробник готує до 2030 року.

Попит на чотиридверні автомобілі падає. Наприклад, компактний Versa у 2022 році розійшовся у США тиражем 13 396 екземплярів. При цьому машина входить до найдешевших моделей, доступних американцям, з ціною від 16 000 доларів.

У свою чергу, великий (але відносно недорогий - від 25 700 доларів) седан Nissan Altima показав гарний результат - 139 955 одиниць минулого року. Це другий результат по всьому модельному ряду японської компанії (після кросовера Rogue). Однак надалі попит впаде - це вже спостерігається у 2023 році.

Електрична мода та високий попит на кросовери та позашляховики - слушний час для відмови від седанів. Виробники прискореними темпами намагаються адаптуватися до нових умов ринку, тому класичні чотиридверні моделі є жертвами цієї оптимізації.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація