Nissan X-Trail приміряв гусениці замість коліс

Nissan X-Trail приміряв гусениці замість коліс

17 січня 2024
0

Цієї зими компанія Nissan представляє на європейських гірськолижних схилах всі переваги повного приводу Nissan з унікальною технологією e-4ORCE, створивши концепт-кар X-Trail e-4ORCE, спеціально адаптований для евакуації постраждалих в горах.

Серед модифікацій, які отримав X-Trail Mountain Rescue, можна відзначити заміну коліс на спеціальні снігозатримуючі гусениці, що дозволяє забезпечити впевнене зчеплення на слизьких трасах, а також видалення задніх сидінь з метою встановлення нош для транспортування травмованих лижників до найближчої медичної установи та окремого місця для медичного працівника.

Ззовні на даху встановлено спеціальний багажник для перевезення евакуаційних нош та снігоприбиральних лопат. Крім того, дах X-Trail оснащено сиреною, проблисковими маячками та потужними ліхтарями, додаткова пара яких була також встановлена на капоті. Для розміщення гусениць були інтегровані ширші передні та задні арки, а передній бампер було посилено для розміщення лебідки. На передньому та задньому бамперах з'явилися зміцнені буксирувальні гаки, а також підніжки з боків для зручності доступу, оскільки на гусеницях X-Trail має на 23 см вищий кліренс, ніж у дорожньої версії.

Метою розробки та створення концепт-кара X-Trail Mountain Rescue було привернути увагу до передової електрифікованої двомоторної системи повного приводу e-4ORCE, якою оснащений X-Trail. Відмінністю цієї трансмісії від традиційних механічних систем є здатність реагувати на зміну рівня зчеплення за 1/10 000 секунди, що приблизно в 1000 разів швидше, ніж у звичайних повнопривідних системах, при цьому вона може індивідуально розподіляти крутний момент між колесами відповідно до наявного покриття. Система e-4ORCE настільки ефективно забезпечує тягу за будь-яких умов, що пасажири навіть не здогадуються про її роботу, і спокійно подорожують бездоріжжям.

X-Trail Mountain Rescue виступає на підтримку кампанії, що проходить на п'яти європейських гірськолижних курортах під гаслом «Їздити відповідально». Nissan сприятиме дотриманню правил чемного поводження на схилах, розміщуючи цифрові знаки, які закликають любителів гірських лиж та сноубордів уповільнювати рух на перетині різних схилів, аби зменшити ризик зіткнення. Подібно до дорожніх знаків, які показують швидкість транспортного засобу, вони стежитимуть за швидкістю наближення гірськолижників і тим, хто наближається з обережною швидкістю, показуватимуть «Дякую», або «Сповільнись», якщо швидкість буде визнана надмірною. X-Trail Mountain Rescue буде виставлений у скляному боксі на популярному італійському гірськолижному курорті Червінія в Італії.

«Створення X-Trail Mountain Rescue та пов'язана з ним кампанія стали сміливим та інноваційним способом донести до споживачів переваги передової електрифікованої системи повного приводу e-4ORCE від Nissan. Адже тисячі шанувальників зимових видів спорту, які проїжджатимуть траси п'яти гірськолижних курортів, побачать і оцінять той комфорт і впевненість, які забезпечує X-Trail з системою e-4ORCE на дорозі», - зазначила Коралі Мусі, віцепрезидент з питань розвитку бренду та обслуговування клієнтів у регіоні Nissan AMIEO (Африка, Близький Схід, Індія, Європа та Океанія).

Вона також додала: «Окрім демонстрації передових технологій Nissan, метою кампанії також виступає заохочення спільноти шанувальників зимових видів спорту до відповідальної поведінки. Nissan виходить за рамки буденності не лише через використання технологій, але й завдяки своїй ролі в суспільстві».

X-Trail - це сімейний електрифікований кросовер. Технологія e-POWER та двомоторна система повного приводу e-4ORCE забезпечують легкість керування. Доступний в версії з п'ятьма або сімома сидіннями, це зручний варіант для подорожей з великою родиною або друзями.

X-Trail став одним з найуспішніших автомобілів Nissan у світі, який представлено на більш ніж 100 ринках і дарує можливість подорожувати всією сім'єю вже понад 20 років. X-Trail четвертого покоління спирається на надійну ДНК, закладену в усіх трьох попередніх поколіннях X-Trail.

Джерело: Autogeek
Фото: Nissan

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація