Німецькі студенти створили надшвидкий електромобіль

Німецькі студенти створили надшвидкий електромобіль

11 жовтня 2022
0

Моментна характеристика тягових електродвигунів провокує творців електромобілів на суперництво скорочення часу розгону від 0 до 100 км/год. Одним із стандартів у цій сфері вважається Tesla Model S Plaid, яка здатна розмінювати «сотню» менш ніж за 2 секунди. Німецьким студентам зі Штутгартського університету вдалося створити електромобіль, який долає цей рубіж за 1,461 секунди, що стає новим світовим рекордом серед машин на електротязі.

Різниця між цими двома електромобілями полягає в тому, що Tesla Model S Plaid залишається зручним у повсякденній експлуатації електромобілем, що дозволяє з комфортом переміщатися п'ятьом людям, а творіння команди GreenTeam з 20 німецьких студентів є компактним одномісним гоночним електрокаром без дверей і даху з кузовом з вугілля. Спочатку рекордний заїзд планувалося здійснити на полігоні Bosch у Німеччині на початку вересня, але удачею спроба увінчалася лише 6 жовтня. При цьому новий рекорд офіційно зареєстрований представниками Книги рекордів Гіннесса.

Маса цього транспортного засобу не перевищує 145 кг, при цьому він оснащується електричною силовою установкою потужністю 180 кВт (241 к.с.) та повним приводом. Максимальне прискорення, що розвивається надлегким електрокаром, досягає 2,5 g. Це дозволило німецьким студентам перекрити попередній рекорд, встановлений швейцарською командою AMZ Racing, яка спромоглася розігнати свій електрокар до 100 км/год за 1,513 секунди. Навіть боліди Формули 1 не розвивають прискорення більше 2 g, отже перевантаження німецький електрокар створює цілком серйозні.

Звичайно, на відміну від Tesla Model S Plaid, ці прототипи не є серійними, тому розмірковувати про практичну цінність рекорду можна довго. Якщо говорити саме про продукцію німецького автопрому, то Porsche Taycan Turbo S до 100 км/год розганяється за 2,8 секунди, але студенти зі Штутгарту особливо пишаються тим, що новий світовий рекорд було встановлено на німецькій землі. Американська компанія Lucid нещодавно теж представила електромобіль, здатний розганятися до 100 км/год менш ніж за 2 секунди, але слід враховувати, що така машина коштує не менше $249 000.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація