Нові електромобілі BMW заряджатимуться від тонування

Нові електромобілі BMW заряджатимуться від тонування

10 грудня 2022
0

Компанія BMW розробила спеціальні надтонкі світлові панелі, якими оснащуватиме свої електромобілі. Як пише CarBuzz з посиланням на патентну заявку компанії, основною відмінністю новинки від традиційних батарей стане спосіб розміщення: ці панелі встановлять безпосередньо на скло автомобілів, де вони відіграватимуть роль свого роду заводського тонування.

Нові сонячні батареї BMW розраховує наносити на скло методом напилення. У випадку з лобовим склом такими плівками покриють лише контури, щоб не знижувати світлопропускність у зоні зору водія, але з бічним та панорамним склінням даху таких обмежень у BMW не буде.

Технологія дозволяє варіювати кількість шарів модулів, що, відповідно, дозволить змінювати рівень прозорості. Компанія може за допомогою нанесення таких плівок зменшувати світлопроникність скла до 50%. Таким чином, сонячні батареї відіграватимуть роль тонування. Водночас чим товстіший шар модулів, тим більше енергії вони виробляють.

Наскільки ефективними виявляться такі батареї і на якому електромобііл BMW дебютують, поки невідомо. Однак видання передбачає, що одного разу компанія піде ще далі, адже спосіб нанесення фотоелектричних елементів дозволяє покривати ними поверхні будь-якої кривизни. Таким чином, одного разу покриття, що генерує електрику, може отримати капот або дах автомобіля.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація