Нові спортивні електрокросовери від Renault кинуть виклик преміум сегменту

Нові спортивні електрокросовери від Renault кинуть виклик преміум сегменту

21 січня 2023
0

У Renault Group розпочали розробку одразу двох преміальних кросоверів. Їх планують випускати під брендом Alpine і цю інформацію підтвердив британському виданню Autocar СЕО компанії Лоран Россі.

Наразі в лінійці спортивного підрозділу Renault лише одна модель - купе Alpine A110. Однак незабаром модельний ряд буде розширено: у 2024 році представлять спортивну версію бюджетного електрокара Renault 5, а за нею підуть спортивний седан та електрокросовери.

Нові кросовери Alpine мають представити у 2027 та 2028 роках. За словами Лорана Россі, обидві моделі будуть спортивними купе-кросоверами завдовжки приблизно 5 метрів і масою майже 2 тонни.

Більш компактний електромобіль Renault стане суперником Tesla Model Y та майбутнього електричного Porsche Macan. Модель побільше складе конкуренцію Porsche Cayenne і BMW iX.

Показники електрокарів не розкривають, але заявлено, що акцент зроблять на цікавій керованості. Платформою і силовими установками, швидше за все, поділиться електрокросовер Lotus Eletre. Британський бренд зараз належить Geely, а китайський концерн посилює співпрацю з Renault Group.

Електромобіль Lotus Eletre пропонують у версіях потужністю 600 та 905 к.с. Топовий варіант розганяється до 100 км/год менш ніж 3 с, а запас ходу електрокара становить 490-600 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація