Нова олива 0W-16 від LIQUI MOLY

Нова олива 0W-16 від LIQUI MOLY

12 лютого 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Якщо ви ще не чули про новий клас в'язкості SAE 0W-16 для моторних олив, то в цій статті ми докладно розповімо про нього. Олива з низькою в'язкістю SAE 0W-16 розроблена для підвищення паливної економічності на 0,5% порівняно з оливою ILSAC GF-5/API SN 0W-20. Витрата оливи та зношування двигуна є головними перешкодами на шляху розробки олив з низькою в'язкістю. Однак оптимізація базової оливи та присадок успішно запобігає витраті оливи та зношуванню.

У ході випробувань двигунів було підтверджено, що леткість NOACK (показник схильності до витрати оливи), як і раніше, залишається в межах норми навіть для такої в'язкості, як 0W-16. В результаті контролю летючості базової оливи новинка досягає того ж рівня споживання оливи, що й GF-5/API SN 0W-20.

Також було виявлено, що в'язкість базової оливи та дитіокарбамат молібдену (MoDTC) значно впливають на зношування при випробуваннях. Нова олива зберігає ту ж товщину масляної плівки при високому поверхневому тиску. Для цієї товщини масляної плівки було обрано те саме базову оливу, що й у товарної оливи GF-5 0W-20. В'язкість коригували шляхом зменшення вмісту модифікатора в'язкості. Протизносні характеристики MoDTC були на високому рівні не тільки у свіжої оливи, але й у відпрацьованих олив, проби яких були відібрані після реальних польових випробувань.

На основі результатів тестів можна впевнено сказати, що межу зниження в'язкості олив ще далеко не досягнуто. Сучасні технології у виробництві олив дозволяють знижувати в'язкість, зменшуючи витрату палива та кількість шкідливих викидів в атмосферу, при цьому забезпечуючи достатній захист від зношування та зберігаючи прийнятний ресурс двигунів.

На даний момент оливи з в'язкістю SAE 0W-16 вже з'явилися в рекомендаціях для використання деяких нових бензинових та гібридних двигунів таких брендів як Honda, Toyota, Lexus та Suzuki. Попит на такі оливи почав зростати після появи деяких моделей автомобілів 2018 року. Деякі виробники рекомендують використовувати оливи SAE 0W-16 або SAE 0W-20, якщо SAE 0W-16 не вдається знайти у продажу. Наприклад, ці оливи призначені для застосування в двигунах таких автомобілів як Toyota Camry 2.5 L 2018, Honda Fit 2018 і Accord гібрид.

Оливи SAE 0W-16, які можуть забезпечити додаткову економію палива в порівнянні з оливами SAE 0W-20, SAE 5W-20, SAE 5W-30 та іншими оливами з більш високою в'язкістю, використовуються в Японії вже не один рік. Фактично оливи SAE 0W-16 продаються в Японії з 2014 року. Тепер ці оливи доступні і на українському ринку. Наприклад таку оливу має в своєму асортименті німецький бренд LIQUI MOLY, а купити її можна в офіційному магазині maslobaza.com за цим посиланням https://maslobaza.com/ua/hc-sinteticheskoye-motornoye-maslo-special-tec-aa-0w-16-4-l

Maslobaza.com це магазин офіційного представника LIQUI MOLY в Україні. Тому в оригінальності та якості продукції ви можете бути впевнені на 100%. Також приємним бонусом є безкоштовна доставка всіх замовлень на суму понад 900 грн. по Україні.

Джерело: Maslobaza.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація