Нова технологія відчутно збільшить запас ходу електромобілів

Нова технологія відчутно збільшить запас ходу електромобілів

11 квітня 2023
0

Компанія Sila Nanotechnologies із Каліфорнії, яка спеціалізується на матеріалах для батарей, представила Titan Silicon, свій анодний матеріал із нанокомпозитного кремнію (NCS). Це вже сьогодні має збільшити запас ходу електромобілів на 20 відсотків, а в майбутньому це може подвоїти запасу ходу. Новий анод вже використовується в повністю електричному Mercedes-Benz G-Class і обіцяє потенційне збільшення запасу ходу на 20%, а час зарядки різко скоротиться до 10 хвилин.

«Titan Silicon - це найефективніший нанокомпозитний кремній на ринку сьогодні, - сказав Джин Бердичевський, співзасновник та генеральний директор Sila. «Наші групи з виробництва акумуляторів та матеріалів постійно вдосконалюють нашу хімію, щоб забезпечити найкращі та найбільш економічні результати. З поширенням електромобілів споживачі шукають найкращі у своєму класі рішення, які забезпечують найкращу у своєму класі продуктивність, і наші рішення забезпечують саме це: більший радіус дії та швидшу зарядку».

За словами Sila, навіть транспортним засобам, яким раніше було потрібно 60 хвилин на зарядній станції, щоб зарядити акумулятор із 10 до 80 відсотків, у найближчий чац це можна буде зробити вже за 20 хвилин. Компанія заявила, що майбутні версії отриманого матеріалу можуть скоротити цей час приблизно до 10 хвилин.

Ще однією перевагою є зменшена вага та розмір. Sila пише, що вони на 15 чи 20 відсотків нижчі, ніж у стандартних акумуляторів для електромобілів.

Як стверджують у Sila, цей матеріал є «першою перевіреною на ринку, безпечною та чистою заміною графітовим анодам». Першим публічно названим автомобільним покупцем став Mercedes-Benz: виробник автомобілів хоче застосувати нову технологію в майбутньому електричноум G-класі.

Відомо, що Sila повністю замінює графітові електроди композитами з великим вмістом кремнію і зараз будує виробниче підприємство в штаті Вашингтон. Завод планується ввести в експлуатацію у другій половині наступного року, і протягом наступних п'яти років він вироблятиме достатньо титано-кремнієвого сплаву для виробництва до одного мільйона електромобілів.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація