Нове 420-сильне купе Volvo на механіці оцінили в 700 000 доларів

Нове 420-сильне купе Volvo на механіці оцінили в 700 000 доларів

31 травня 2022
0

Команда Cyan Racing, яка була Polestar Racing, назвала вартість рестомоду Volvo P1800 Cyan для ринку Сполучених Штатів Америки. Купе, оснащене двигуном потужністю 420 кінських сил і механічною коробкою передач, оцінили в 700 тисяч доларів. За цю суму можна купити, наприклад, пару суперкар McLaren 720S.

Купе Volvo P1800 Cyan створено гоночною командою Cyan Racing (колишня Polestar Racing), яка відповідає за автоспортивні програми Volvo та китайської Lynk&Co (обидві марки входять до складу концерну Geely). В основі рестомоду лежить модель 1960-х років, але змін стільки, що машину можна назвати новою. Шасі посилено, підвіска виготовлена заново з алюмінію, причому ззаду - подвійні поперечні важелі замість нерозрізного заводського мосту. Кузов вуглепластиковий.

Двигун P1800 Cyan заснований на моторі гоночного Volvo S60 TC1: його робочий об'єм збільшено з 1,6 до двох літрів, а потужність - з 350 до 420 кінських сил (455 Н/м). У трансмісії використовується п'ятиступінчаста «механіка» Holinger зі схемою перемикань dog-leg (перша передача знаходиться на місці другий) і задній диференціал, що настроюється, підвищеного тертя. Також можна регулювати розвал/сходження коліс, кут, рівні стиснення та відбою амортизаторів Ohlins.

Інтер'єр P1800 Cyan повторює внутрішнє оздоблення донора. Прилади виготовлені на замовлення. Для більшого антуражу встановлені крісла Momo і титановий напівкаркас безпеки.

При цьому тираж рестомоду досі не розкрито. Спочатку йшлося про 25 екземплярів за ціною від півмільйона доларів за кожен. Однак у США вартість виявилася помітно вищою. Тут за P1800 Cyan попросять 700 тисяч доларів. У ціну включать і вартість доставки, адже машини збиратимуть у шведському Гетеборзі, де знаходиться штаб-квартира Cyan Racing.

Джерело: Cyan Racing

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація