Нові моделі Dodge отримають потужну рядну «шістку» замість V8

Нові моделі Dodge отримають потужну рядну «шістку» замість V8

22 жовтня 2023
0

Майбутні Dodge отримають потужний шестициліндровий двигун замість могутнього V8. Концерн Stellantis розробляє найпотужнішу модифікацію 3,0-літрового рядного шестициліндрового бітурбомотору сімейства Hurricane. Новий двигун очолить моторну лінійку Dodge та замінить нинішні моделі V8. Потужність флагманської версії Hurricane доведуть як мінімум до 520 кінських сил - це дозволить використовувати мотор на моделях Charger і Challenger нового покоління, оскільки їм поки що дозволено зберегти версії з двигунами внутрішнього згоряння.

Stellantis представив рядний шестициліндровий двигун сімейства Hurricane навесні 2022 року, анонсувавши два його різновиди потужністю 400 і 500 кінських сил. Тепер концерн вирішив додати в моторну гаму ще потужнішу версію, яка розвиватиме як мінімум 520 сил. Вона адресована майбутньому поколінню седана Charger і купе Challenger, які збиралися позбавити бензинових двигунів, замінивши їх електромоторами.

Пізніше Stellantis вирішив все-таки залишити в гамі нових масл-карів модифікації з ДВС - автомобілям дістанеться топова версія агрегату Hurricane. Виходить, що загальна кількість версій Hurricane в моторній лінійці досягне трьох, але коли відбудеться прем'єра найпотужнішого різновиду, поки невідомо - розробка силового агрегату ще триває.

До речі, Hurricane може з'явитися і спрощена модифікація, позбавлена пари циліндрів. 3,0-літровий мотор адресований найбільшим і найпотужнішим моделям концерну, а його 2,0-літрова версія з чотирма циліндрами знайде застосування на більш масових і доступних. Але й відмовлятися від атмосферного двигуна V6 сімейства Pentastar концерн теж не має наміру - недорогий і невибагливий двигун модернізують і обладнають гібридною системою.

Джерело: Мотор
Фото: Automotive News

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація