Нові вантажівки DAF готові працювати на біопаливі HVO

Нові вантажівки DAF готові працювати на біопаливі HVO

27 липня 2023
0

Компанія DAF Trucks постійно працює над підвищенням екологічності своїх автомобілів. Так, всі вантажівки нового покоління, що випускаються сьогодні, підготовлені для роботи на біопаливі HVO - гідроочищеній рослинній олії, що дозволяє знизити викиди СО2 на 90%. І це без спеціального доопрацювання дизельних двигунів. Для магістральних тягачів збережено міжсервісні інтервали до 200 тис. км.

HVO отримують із відходів харчової промисловості. І на даний момент - це найбільш екологічне паливо для вантажівок з дизельними двигунами. І сьогодні його вже можна заливати в новітні автомобілі DAF. І в розвізні LF, і в універсальні моделі XD, що завоювали титул «Міжнародна вантажівка року 2023», і в машини сімейства XF, XG і XG+, які також отримали звання International Truck of the Year тільки вже 2022-го.

Зазначимо, що DAF Trucks ще у 2018 році розпочав випуск електричних вантажівок важкого класу - першим серед європейських виробників. А у 2022 році він представив уже нові машини на електротязі, із запасом ходу до 500 км. Також у компанії сьогодні активно працюють над вантажівками на водневих паливних елементах.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація