Новітній седан-купе Geely Galaxy E8 вперше помітили на дорозі

Новітній седан-купе Geely Galaxy E8 вперше помітили на дорозі

14 серпня 2023
0

Galaxy E8 - це повністю електричний седан-купе, а також третій автомобіль, випущений у серії Geely Galaxy після L7 та L6. Автомобіль помітили під час дорожніх випробувань у Китаї.

Galaxy - це новий бренд Geely NEV (New Energy Vehicle), що виробляє як електричні, так і плагін-гібридні автомобілі в середньому і преміальному класах. Galaxy планує випустити сім новинок протягом наступних двох років. Всі вони будуть побудовані на інтелектуальній електричній архітектурі Geely, в якій перші чотири відносяться до гібридної серії L, включаючи кросовер Galaxy L7, седан Galaxy L6 та кросовер Galaxy L5. Galaxy L6 буде запущено у третьому кварталі цього року. Інші три моделі відносяться до суто електричної серії E, а E8 стане першим повністю електричним автомобілем, який буде випущений у четвертому кварталі цього року.

Galaxy E8 конкуруватиме з BYD Han EV. Раніше у квітні концепт-кар Galaxy E8 був представлений на Шанхайському автосалоні 2023 року. Автомобіль виконаний у стилі фастбек з великими колесами, безрамковим склом та прихованими дверними ручками.

На даху Galaxy E8 є прихований лідар, а камери високої роздільної здатності інтегровані з обох боків автомобіля. Коефіцієнт аеродинамічного опору автомобіля становить лише 0,19Cd.

Попереду Galaxy E8 має закриту решітку радіатора, що вказує на його електричну трансмісію. Фари довгі та вузькі. Очікується, що салон буде оснащений 10,25-дюймовою панеллю приладів, 13,2-дюймовим центральним екраном управління, 16,2-дюймовим екраном переднього пасажира і 25,6-дюймовим проєкційним дисплеєм з доповненою реальністю. Крім того, Galaxy E8 використовуватиме розроблену Geely операційну систему Galaxy N OS власної розробки. Крім того, новий автомобіль отримає систему допомоги при керуванні автомобілем, яка включає запобігання перешкодам і автономне паркування.

На даний момент Geely не розкриває подробиць про трансмісію. Ціна новинки становитиме від 40 000 доларів.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: iXBT.com
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація