Новий Dodge Viper купили через 5 років після припинення виробництва

Новий Dodge Viper купили через 5 років після припинення виробництва

17 липня 2022
0

Корпорація Stellantis відзвітувала про результати продажів у США у другому кварталі 2022 року. Попит на машини Chrysler підскочив на 95 відсотків порівняно з квітнем-червнем 2021 року, на Jeep Compass та Cherokee - на 54 та 12 відсотків відповідно. Однак не це найцікавіше: судячи з звіту, хтось придбав собі екземпляр Dodge Viper - суперкара з 8,4-літровим двигуном V10, знятий з виробництва ще 2017 року.

Рік випуску купленого Viper невідомий: ясно лише, що автомобіль чекав на свого власника в дилерському центрі Dodge не один рік. Можливо, суперкар належав до однієї з фінальних спецверсій Viper, випуском яких Fiat Chrysler Automoblies (FCA) попрощалася з моделлю.

Скільки невідомий покупець заплатив за автомобіль теж неясно. На момент припинення виробництва вартість Viper стартувала з 95,8 тисяч доларів. Зараз, судячи з сайту Autotrader, за найдешевший «Вайпер» п'ятого покоління просять близько 130 тисяч доларів, а Viper GTC 2017 майже без пробігу оцінюється вже в півмільйона.

Dodge Viper останньої генерації оснащувався 8,4-літровим V10, віддача якого складає 654 кінські сили та 814 Нм крутного моменту. З місця до 100 кілометрів на годину він розганяється за 3,5 секунди, а максимальна швидкість становить 333 кілометри на годину.

Останній екземпляр суперкара залишив конвеєр заводу у Детройті 17 серпня 2017 року. Через рік керівництво FCA, ще не поглиненої корпорацією Stellantis, запевнило, що не планує відроджувати модель. Причина в тому, що Viper не приносив прибутку і був несумісний із новою лінійкою компактних двигунів.

Джерело: Stellantis

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація