Новий Ford Mustang отримав одразу шість гоночних версій

Новий Ford Mustang отримав одразу шість гоночних версій

01 жовтня 2022
0

Однією з головних подій в автомобільному світі у 2022 році стала, безумовно, прем'єра нового покоління культової моделі Mustang. Спорткар Ford показали в сьомій генерації відразу в кількох версіях, які відрізняються не тільки типами кузова та силовою установкою, а й своїм призначенням - поряд із дорожніми варіантами легендарної машини американський автовиробник анонсував масштабну глобальну гоночну програму за участю новинки.

Базовими модифікаціями, без яких неможливо уявити собі американську модель, стали версії для чемпіонату сток-карів NASCAR Cup Series та молодшого дивізіону NASCAR Xfinity Series, а також для національного чемпіонату з дрег-рейсингу National Hot Rod Association у заліку NHRA Factory X.

На іншому кінці планети, в Австралії, честь моделі відстоюватиме версія підігнана по технічному регламенту національної серії Supercars, тоді як глобальним варіантом для гонок GT стануть купе практично в стандартній версії GT4 під егідою IMSA, SRO і FIA GT, а також у топовому варіанті GT3.

З новим Ford Mustang американська марка повертається до заводської програми у класі GT3. Вже підтверджено, що створений Ford Performance та Multimatic, Ford Mustang GT3 з 4,8-літровим V8 буде представлений у всіх головних перегонах, включаючи «24 години Дайтони» і навіть культові «24 години Ле-Мана», куди модель повернеться у 2024 році вперше з 1997 року.

Поява гоночних Ford Mustang сьомого покоління на гоночних трасах розпочнеться з 2023 року, а до 2024 року новинка вже офіційно буде представлена у всіх анонсованих під час прем'єри категоріях автоспорту.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація