Новий Great Wall Shanhai Poer замахнувся на лідерство у сегменті китайських пікапів

Новий Great Wall Shanhai Poer замахнувся на лідерство у сегменті китайських пікапів

29 серпня 2022
0

Great Wall готується до чергового розширення лінійки пікапів. У Ченду дебютувала найрозкішніша «вантажівка» концерну - новинка називається Shanhai Poer. Від інших китайських пікапів флагман Great Wall відзначився архітектурою шасі, модним інтер'єром, незвичайною кінематикою заднього борту, оснащенням та... мотором! Саме Shanhai Poer став першим пікапам з Піднебесної з V6 та «цифровим» кокпітом.

Great Wall Shanhai Poer - приклад конверсії із позашляховика у пікап. Основою послужив Tank 500, причому у китайського конкурента Land Cruiser 300 де-факто запозичили всю передню частину! Шасі розтягнуте, але колишня архітектура - задній міст підвішений на пружинах, спереду незалежна підвіска. Досі майже всі китайські пікапи були з ресорною задньою підвіскою.

Ще одне нестандартне рішення - задній борт, який може і відкидатися вниз, і відчинятися. Функціональність подібної схеми під питанням, але реалізація цікава.

Great Wall Shanhai Poer успадкував у Tank 500 «цифровий» кокпіт, причому різницю з вихідною моделлю можна не помітити, адже змінився лише дизайн мультикеру та селектора трансмісії. В іншому - ніяких спрощень: сидіння з електрорегулюваннями, вишукані оздоблювальні матеріали, віртуальна 12,3-дюймова «приладка», 14,6-дюймовий сенсорний екран, проекційний дисплей та солідний циферблат по центру.

Статус підкреслюється і технікою - під капотом поки що безальтернативний 3,0-літровий V6 (354 сили, 500 Нм), якому асистує 48-вольтовий стартер-генератор. Оскільки китайська система оподаткування стимулює автовиробників переходити на малолітражні двигуни, раніше жодного шестициліндрового пікапа від місцевих автогігантів не було.

Трансмісія така сама, як у вихідного позашляховика: тяга передається через 9-швидкісний «автомат», передня вісь автоматично підключається муфтою, є понижувальна передача та блокування заднього диференціала.

Розкішний пікап Great Wall з часом, напевно, отримає вигідніші за податком версії з чотирма циліндрами, але багате оснащення залишиться візитною карткою новинки. Ціни оголосять ближче до кінця року, але можна припустити, що Great Wall Shanhai Poer виявиться трохи дешевшим за Tank 500, який коштує від 335 тисяч юанів (48,5 тисяч доларів).

Джерело: Autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація