Новий хорватський електрокар встановив світовий рекорд швидкості

Новий хорватський електрокар встановив світовий рекорд швидкості

17 листопада 2022
0

Новий Rimac Nevera 2022 офіційно підтвердив звання найшвидшого електромобіля у світі. На швидкісному автодромі Папенбург у Німеччині хорватський суперкар розігнали до 412 км/год. Відео заїзду опублікували на YouTube-каналі Rimac.

Досягнення Rimac Nevera офіційно зафіксовано вимірювальною апаратурою. Це новий світовий рекорд швидкості серед серійних електрокарів. Для порівняння: топова Tesla Model S Plaid розвиває 322 км/год, а суперкар Pininfarina Battista - 350 км/год.

Керував авто тест-пілот Rimac Міро Зрнчевич. Для рекордного заїзду на автодромі суперкар ніяк не доопрацьовували дорожні шини Michelin Pilot Sport Cup 2R.

Власне, електромобіль Rimac Nevera підтвердив свою максимальну паспортну швидкість. Втім, є нюанс - досягти її можна буде лише у спеціальному спортивному режимі, а більшу частину часу буде активовано обмежувач на 352 км/год.

 

Цікаво, що це не перший рекорд Rimac Nevera. На цей час це найпотужніше серійне легкове авто у світі - його чотири мотори розвивають 1914 к. с.

Крім того, раніше хорватський суперкар продемонстрував рекордну динаміку - розігнався до 100 км/год за 1,85 с і проїхав 1/4 милі (402 м) з місця за 8,58 с. Це рівень болідів Формули-1.

Усього випустять лише 150 Rimac Nevera. Купити електромобіль можна за ціною 2 мільйони євро.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація