Новий кросовер Volvo EX90 стане «павербанком»

Новий кросовер Volvo EX90 стане «павербанком»

09 листопада 2022
0

Відтепер разом із багатьма іншими електромобілями, Volvo створюватимуть віртуальну силову установку - коли будуть підключені до електромережі. Вона допоможе вирішити домашні справи та забезпечить комфортне життя у дорозі. Після від'єднання від електромережі, власники матимуть «акумулятор на колесах». Завдяки йому вони легко приготують їжу, підключать електроінструменти, музичну систему тощо.

Повністю електричний EX90 стане першим автомобілем Volvo, апаратно готовим для двонапрямленої зарядки. Це зробить споживання електроенергії ще більш дешевим, ефективним та екологічним. Світова презентація новинки очікується 9 листопада.

У поєднанні з інтелектуальним заряджанням, доступним через застосунок Volvo Cars для смартфонів, власники зможуть заряджати EX90 у час, коли низький попит та вартість електроенергії. Тобто тоді, коли енергія використовує основні ресурси саме відновлюваних джерел. Електромобіль також економитиме накопичені запаси енергії для їх подальшого використання.

Інтеграція двонапрямленої зарядки у Volvo EX90 дозволить власникам живити електроенергією свій дім та інші електричні пристрої.

«Власники Volvo EX90 заряджатимуть своє життя енергією, - наголосив керівник відділу електрифікації екосистеми Олів'є Ледель. - Акумулятор EX90 багатофункціональний: ним можна зарядити електровелосипед чи живити прилади для приготування їжі на відкритому повітрі. EX90 здатний забезпечити електроенергією будинок у пікові години дня».

Також електромобіль Volvo EX90 здатен віддавати частину свого заряду іншим сумісним Volvo. І навпаки - отримає таку ж допомогу від них, якщо потрібно більше заряду для подальшої подорожі.

Очікується, що весь процес заряджання буде автоматичним і повністю керованим через функцію інтелектуального заряджання у застосунку Volvo Cars: основний алгоритм зменшить ризик повного розряджання акумулятора шляхом обмеженого використання батареї.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація