Новий Nissan Leaf «став» кросовером

Новий Nissan Leaf «став» кросовером

22 червня 2022
0

Минулого року Nissan представив одразу чотири концепти електромобілів, серед яких один отримав назву Chill-Out.

Вже неодноразово припускалось, що наступником для Leaf стане компактний кросовер із невеликим кліренсом й новинка зможе отримати нові технології та зробити справжню революцію «Ліфа».

Наступне покоління Nissan Leaf, ймовірно, також може піти шляхом розвитку хетчбеку Bolt, який виріс у кросовер Bolt EUV.

Запатентований Chill-Out вже має подібність до деяких конкурентів: Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 і Ford Mustang Mach-E. Це все компактні та середньорозмірні електричні кросовери з яскравим дизайном.

Автомобіль на патентних зображеннях, безумовно, теж яскравий: він поділяє стрімку лінію даху з концептом Chill-Out, має гострий «ніс» та оригінальний дизайн задньої частини. Великі колеса концепту замінені тут більш звичайними, хоча шини все низькопрофільні, як у шоу-кара.

Проте є й деякі відмінності: запатентована конструкція має трохи довшу задню частину (більше заднього звису за задніми колесами) і квадратний капот.

На жаль, патент не говорить нічого про інтер'єр автомобіля, який на концепті був фактично без керма. Звісно, новинка матиме й кермо, й педалі, й відносно нормальну приладову панель.

Ближче до реалізації концепт Chill-Out отримає ще більше від кросовера Nissan Ariya, у якого можуть запозичити передній й повний привід, не кажучи вже про більший діапазон пробігу та потужності, ніж надає поточний Leaf (до 363 км і 214 к.с.).

Хоча шоу-кар мав твердотільну батарею, проте навряд чи Nissan встигне підготувати нову акумуляторну технологію до старту виробництва нового покоління Leaf. Автомобільний альянс Renault-Nissan-Mitsubishi планує почати виробництво твердотільних акумуляторів лише у 2028 році.

Джерело: Твоя машина

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація