Новий спортпрототип Ferrari: перше зображення

Новий спортпрототип Ferrari: перше зображення

13 червня 2022
0

Компанія Ferrari показала перше зображення спортпрототипу для нового класу Le Mans Hypercar чемпіонату гонок на витривалість WEC. Тести машини розпочнуться найближчими тижнями, а її гоночний дебют відбудеться наступного року, через 50 років після останньої появи заводської команди Ferrari у топ-класі «Ле-Мана».

Гіперкар Ferrari боротиметься в абсолютному заліку «24 години Ле-Мана» у новому класі LMH (Le Mans Hypercar), а його суперниками стануть боліди Toyota GR010 Hybrid, SCG 007 LMH, Peugeot 9X8 LMH та ByKolles Vandervell LMH. Плюс машини Cadillac, BMW та Porsche категорії LMDh. При цьому останнім LMP-прототипом італійців був 333 SP, що виступав з 1994 до 2003 року, а в топ-класі «Ле-Мана» заводська команда не була вже 49 років.

У класі LMH виробникам дається більше свободи, ніж у LMDh. Допускається використання бензинового чотиритактного двигуна, але схема розташування циліндрів та їх кількість не регламентовані. Так, на зразок ByKolles будуть ставити атмосферний 700-сильний V8, на Peugeot 9X8 - бітурбомотор V6 2.6 потужністю 680 кінських сил у парі з 200-кіловатним (272 к.с.) мотором-генератором. А в основу гібридної системи «Тойоти» ляже твін-турбо V6 3.5 від Gazoo Racing.

Боліди LMDh можна будувати на шасі однієї з чотирьох компаній: Dallara, Ligier, Multimatic і Oreca. Вони повинні мати однакову аеродинаміку, коробку передач Xtrac з інтегрованим мотор-генератором Bosch і батарею Williams Advance Engineering. Потужність гібридної силової установки не може перевищувати 500 кіловат (680 к.с.), а маса машини - 1030 кілограмів.

Джерело: Ferrari

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація