Новий Suzuki Swift Sport стане кросовером

Новий Suzuki Swift Sport стане кросовером

04 жовтня 2022
0

Минулого року вже з'являлись припущення, що Suzuki планує створити новий позашляховик на базі Swift Sport. Тепер ця інформація отримала додаткове підтвердження.

В той час як базовий Suzuki Swift незабаром отримає нову генерацію, марка вирішила піти далі із новою спортивною похідною моделі. При цьому, зміна поколінь дозволить зробити суттєвий крок у дизайні, технологічному оснащенні та технічному рівні.

Сам бренд вже підтвердив, що нове покоління Swift матиме комплектацію Sport, яка ймовірно й базуватиметься на новому «Свіфті». Однак є підозри, що різниця все ж буде значна.

Японське видання BestCarWeb вже не вперше робить висновки, що новий Swift Sport стане SUV-ом (sport utility vehicle) - саме з наголосом на спортивності.

На таке перетворення вказує той факт, що вся модель розробляється на платформі Suzuki HEARTEC, яка отримає кілька коригувань з метою покращення не лише в частині безпеки, але й у плані динаміки.

Отже, японська марка планує зробити з хетбеком те ж саме, що зробила Toyota з Yaris, створивши кросоверну версію Cross.

З іншого боку, Suzuki може просто скооперуватись із Toyota й представити той же Yaris Cross зі значком «Сузукі», як це вже було на прикладі моделей універсалу Swace та кросовера Across.

При цьому, Swift Sport має залишитись компактним спортивним автомобілем, а отже його довжина не перевищуватиме 4 метри й вага буде меншою за одну тону.

Як і раніше, під капотом буде 1,4-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун, який буде електрифікований за допомогою 48-вольтової технології м’якого гібриду (MHEV). Потужність зросте до 130 к.с. і може поєднуватися з механічною або автоматичною коробкою передач, обидві з шістьма швидкостями. Пропонуватиметься лише передній привід.

Дебют нового Swift Sport заплановано на жовтень 2023 року, а до європейських дилерів машина надійде як модель 2024 року.

Джерело: MOTORCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація