Новий UAZ Patriot у РФ продають за ціною Toyota Land Cruiser Prado в Україні

Новий UAZ Patriot у РФ продають за ціною Toyota Land Cruiser Prado в Україні

09 листопада 2022
1

Ціни на нові авто в Росії не втомлюються шокувати. Причому дорожчають не лише імпортні авто, а й моделі місцевого виробництва. Так, топові версії UAZ Patriot 2022 оцінили в 49 000 доларів (3 мільйони рублів). 

За такою ціною в кількох автосалонах пропонують купити УАЗ «Патріот» із автоматичною КПП. Примітно, що рекомендована заводська вартість позашляховика у півтора рази нижча - 1,9 млн рублів або $31 000. А на початку 2022 року він коштував близько 25 000 доларів, тобто модель подорожчала вдвічі.

В Україні чи країнах ЄС за 49 000 доларів можна придбати нові Toyota Land Cruiser Prado чи Mitsubishi Pajero Sport. Японські рамні позашляховики потужніші, економічніші та багатші оснащені, ніж UAZ Patriot.

Така висока вартість продиктована дефіцитом машин. Хоча УАЗ зараз працює, він випускає лише моделі з механічною КПП, і вони коштують менше (приблизно від $35 000). Автомат UAZ Patriot імпортний (французький Punch Powerglide) і в умовах санкцій його припинили постачати.

До того ж автоматичної КПП комплектували переважно топові багато оснащені версії УАЗ «Патріот». Саме такі авто й залишилися в наявності у дилерів, проте їх дуже мало.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Andriy86  

У кацапні не все так погано - вони купляють дешеві доллари та евро і зкуповують автівки у Європі. До того ж через брак мікрочипів закінчились кнопки єкстренного виклику глонас і тепер його не потрібно купляти і встановлювати. Отже знов для них економія. Загалом через знецінення євро і через загальне зміцнення деревяного вони зараз економлять відсотків 35-40 від довоєнної вартості. Було б добре, якби Європа знизила максімальну вартість автівок, які можна продавати кацапні з 50тис євро до 10тис.

+2-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація