Aston Martin опублікував фотографії майбутнього DB GT

Aston Martin опублікував фотографії майбутнього DB GT

16 травня 2023
0

Aston Martin опублікував перші зображення DB наступного покоління. Його офіційна презентація відбудеться 24 травня. Затемнені тизери натякають на стилістичні особливості нової моделі. У компанії кажуть, що це не просто наступна генерація, а нова категорія автомобілів, вільна від норм GT. Передбачається, що Aston Martin готує спеціальний DB, створений на честь 75-річчя компанії.

Судячи з фото, культовий спорткар збереже знайомі форми з довгими капотом, зсунутою назад кабіною, розширеними задніми колісними арками та похилим лінією даху. Один із тизерів демонструє центральну консоль майбутнього автомобіля із цифровим дисплеєм та кнопками управління різними функціями.

Зокрема, видно кнопки налаштування підвіски та активної функції вихлопу. З ними сусідять елементи управління налаштуваннями стійкості та тяги, клімат-контролем та стереосистемою. По центру розташувалася кнопка запуску/зупинки двигуна. Також з центральної консолі регулюється підігрів та вентиляція сидінь.

Автомобіль на тизерах дуже нагадує прототип наступника DB11, помічений фотошпигунами в січні цього року. Ймовірно, на ринок він вийде як DB12. Дизайном решітки радіатора та краплеподібних фар із трьома внутрішніми елементами він нагадує гіперкар Valhalla.

Імовірно, Aston Martin DB GT нового покоління укомплектують двигуном V12. Але не виключено, що спорткар отримає гібридну силову установку, аналогічну Valhalla. У останнього вона складається з двигуна V8 з подвійним турбонаддувом та двох електромоторів. Сукупна потужність системи - 950 к.с.

Очікується, що гібридні силові установки з'являться в майбутній лінійці Aston Martin. До 2026 року вона налічуватиме вісім нових автомобілів. Новий DB GT - перший у цьому списку.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація